17-02-06

Verhuisverhaal DEEL 1

Hier komt het dan, ons volledige verhuis verhaald. Ik ga proberen het een beetje chronologisch te vertellen. Here we go:

 

* Donderdag (09/02/2006) zijn schatje en mijn moeder gans de dag nog gaan poetsen, en hebben ze ook de deuren afgeschuurd. Ik vond het heel erg dat ik zelf niet kon gaan helpen, maar ik kon geen vrij krijgen. Na het werk ben ik eten gaan halen voor die twee. Dan zijn schatje en ik ook nog naar de bevolking gereden, om aan te geven dat we gingen verhuizen. Wat een papierwerk allemaal!We moeten zelfs aan elkaar toestemming geven dat de één bij de ander wil wonen. Regelrechte bulls*** vind ik dat. 

 

* Vrijdag (10/02/2006) was de dag dat de kabel werd aangesloten, dat de telefoon werd aangesloten en dat we de keuken in orde zouden maken. Rond een uur of 10 stond plots de Belgacomman binnen. Zo’n jong broekventje, met een proper belgacom kostuum aan en zijn haar in de gel. Het eerste wat ik dacht was, “Jij ziet er niet echt uit als iemand die straks de voortuin gaat openleggen, om de telefoonkabel te leggen.” Dat had ik beter niet gedacht. Hij had blijkbaar de verkeerde informatie ontvangen, en dacht dat hij enkel binnen een aansluiting moest maken. Hij had ook geen materiaal bij om te graven, dus heeft hij binnen het werk gedaan, en het vuile werk laten liggen. Hij zou wel iemand verwittigen, en binnen een dag of 3 zou het dan in orde zijn. Daarna was het de beurt aan Telenet voor de TV kabel. Hij had ook de verkeerde informatie gekregen. Hij zou alleen maar de aansluiting buiten moeten maken, maar nog niet activeren van binnen. Gelukkig heb je daar geen zware materialen voor nodig, en heeft hij er voor kunnen zorgen dat we toch TV konden kijken. Voor de rest van de dag hebben we afgewassen, afgewassen en nog eens afgewassen… Ik had een gloed nieuw servies gekregen van mijn ouders, maar dat moest nog volledig afgewassen worden. Onder elk bord, elke kom, elke tas en elke schotel hingen van die kleine witte plakkertjes met een streepjescode op. Ik begrijp niet waarom ze hiervoor van die straffe lijm gebruiken. Het duurde precies een eeuwigheid eer alles afwassen was!

 

* Zaterdag (11/02/2006): D-day! Ik was (natuurlijk) heel vroeg wakker. Ik ben eerst naar de winkel gereden, want vanaf zaterdag zouden we er effectief wonen, en we hadden nog geen badschuim, brood, boter… Daarna kwam mijn vader met zijn vrachtwagen, hebben we die volgeladen en zijn we naar de meubelwinkel gereden om de kasten van de dressing (die we zelf wel snel in elkaar zouden steken) te gaan afhalen. Aan ons nieuwe huis aangekomen zagen we dat er al hulp stond te wachten (schatjes vader, zus en broer), en zijn we begonnen met het uitladen. Dat duurde maar een half uurtje (we waren uiteindelijk met 8) zodat we de straat niet zo heel lang moesten blokkeren. Daarna hebben we alles in de kamers gelegd waar het hoorde. De vaders en schatje zijn begonnen met het monteren van de kasten, terwijl de dames zorgden dat de badkamer proper was, het bed klaar stond, en de keuken in orde was. Uiteindelijk hadden de mannen ’s avond om 19.00u 1 kast klaar (viel hen dat effe tegen) en waren we allemaal uitgeteld. Niet veel later is iedereen vertrokken, en zijn schatje en ik in bad gegaan, om daarna onze eerste nacht in ons nieuwe huis door te brengen. We waren doodmoe, en zijn als een blok in slaap gevallen. Zondag zou iedereen terugkomen…

 

de rest vertel ik straks of maandag, anders wordt het verhaal wat lang…

 

11:17 Gepost door C-ke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

popup kan je die teller verwijderen of hetgene die irrtante popup veroorzaakt?
Erg lastig is die. brrr
groetjes

Gepost door: johan | 17-02-06

Pop-up? Heeft er nog iemand last van een pop-up? Ik merk er niks van...

Gepost door: c-ke | 17-02-06

Nee, geen last.. .. van pop-up. Ben benieuwd naar de rest van je verhaal.. Nog een fijn weekend!

Gepost door: Mystic Flower | 18-02-06

Hier ook geen popup ben benieuwd naar jullie avonturen in het nieuwe huis!! :)

Gepost door: llleeennn | 23-02-06

De commentaren zijn gesloten.