13-01-06

Regeltjes en wetten! Grrrr...

Ik begrijp de wetgeving hier in België niet meer hoor! Vooral de Fiscale...

Toen wij onze lening aangingen, een half jaar geleden, hebben we een schuldsaldo verzekering afgesloten, en daarbij moesten we dan een begunstigde aanduiden bij overlijden.

Vroeger konden dat alleen bloedverwanten en echtgenoten zijn, maar nu was er een aanpassing gemaakt, en kan dat ook uw partner zijn, waarmee je wettelijk samenwoont, dwz dat je bij de burgerlijke stand van je gemeente moet gaan verklaren dat je wettelijk wil samenwonen, en daar krijg je dan een attest van.

 

Gisteren gingen we naar de bank, voor pensioensparen. Het gaat dan over pensioensparen met overlijdensdekking. Hierbij moet je dan ook een begunstigde bij overlijden aanduiden, en bij pensioensparen kan het niemand anders dan een bloedverwant zijn of getrouwde partner, en is er geen sprake van een partner waar je wettelijk mee samenwoont!

 

Als ik nu morgen verongeluk, keert de schuldsaldoverzekering uit aan mijn vriend, maar het pensioensparen gaat naar mijn ouders!

Ik heb gisteren wel eventjes aan mijn ouders vermeld dat ik graag zou hebben dat ze dat dan doorstorten aan Vriend...

 

14:38 Gepost door C-ke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Als jurist... ... word ik dagelijks geconfronteerd met de gekke fratsen van onze wetgevers. 't Is om zot van te worden...

Gepost door: An | 13-01-06

In Belgie mag alles aan elke voorwaarde voldoen, behalve logisch en gemakkelijk.

Gepost door: den dwarsligger | 13-01-06

hmmm en als je ouders zouden sterven voor Vriend?Idd, 't zijn allemaal rare dingen :s

Gepost door: Anne | 13-01-06

Begunstiging Eerst en vooral wil ik je vertellen dat je enorm geevolueerd bent bij een jaar geleden. Ik trouwens ook (heb eens in een ver verleden - jaar terug in februari- een mail gestuurd).
Nu wat betreft de begunsting voor een pensioensparen. Dit is ZEKER mogelijk voor een wettelijk samenwonende partner. Want sedert een tijdje wordt de wettelijk samenwonende partner gelijkgesteld aan de echtgenoot of echtgenote. Uw bank is niet goed op de hoogte!
Ik ben namelijk zelf verzekeringsagent en mijn hoofdbezigheid is pensioensparen.
Als ik jou was zou ik terug gaan naar mijn bank.

Om alles zelf te kunnen lezen, ga naar:
http://www.vdvaccountants.be/DOCUFDP/Seminarie%20hervorming%20van%20de%20personenbelasting.pdf

pagina 8 van 13 (tweede deel van het blad).

Mvg,
Laetitia

Gepost door: Laetitia | 16-01-06

De commentaren zijn gesloten.