18-10-05

Humpty & Dumpty

Ik heb een tijdje niet meer geblogd, en sinds deze week heb ik er terug enorme behoefte aan. Gewoon schrijven, schrijven, schrijven…
Vooral de situatie met schatje zijn broer en diens vriendin begint me serieus de keel uit te hangen.
Zij hebben dus een appartement gevonden, en sinds half september zijn ze het aan het schilderen. Normaal zouden zij half oktober verhuizen, maar dat lijkt nog niet voor binnenkort te zijn. Hun gedrag begint ons meer en meer te ergeren.
In plaats van ’s avonds op een fantsoenlijk uur te gaan slapen, en ’s ochtends op een fantsoenlijk uur op te staan, zodat ze volop kunnen profiteren van het daglicht om te schilderen, gaan ze pas om 04.00u ’s nachts slapen, en staan ze pas heel laat in de namiddag op. Als wij ooit ons huis tegen dat tempo moeten schilderen, dan wordt dat een vijfjaren plan.
Winkelen, poetsen, de was doen, afwassen… Het zijn allemaal dingen die zij niet meer doen. Daar staan wij alleen voor. Vorig weekend was schatje expres niet naar de winkel gereden. Hij zou door de late shift op het werk toch niet thuis zijn. Nu was de cola op. Het lievelingsdrankje van Humpty en Dumpty (onze bijnamen voor hun). Toen schatje rond kwart voor elf ’s avonds thuiskwam was hij razend benieuwd of ze nu eindelijk naar de winkel gereden waren… en wat bleek? Ze waren twee blikjes (!!!!) cola gaan halen. Eén voor hem en één voor haar, and that’s it! Ik was razend. Voor de rest van dat weekend hebben we niet meer gesproken, en toen ze ’s zondags vertrokken zonder de afwas gedaan te hebben, heeft schatje een boze SMS gestuurd naar zijn broer.
De situatie begint echt ondragelijk te worden. Er komen dagelijk kleine en grote dingen bij waaraan wij ons mateloos ergeren. Zoals bv. Broer slaapt sinds enkele weken door de week bij zijn vriendin omdat zij dichter bij hun nieuwe appartement woont. Dus enkel in het weekend slapen ze bij ons in het appartement. Twee nachten op een hele week, en toch vindt broer het nodig om wekelijks (!!!!) zijn lakens te wassen, waardoor schatje nergens nog plaats vindt om andere was te drogen.
Zij presteren het ook om op een heel weekend de hele voorraad propere badhanddoeken erdoor te jagen, alle borden en alle glazen in gebruik te nemen.
Sinds het SMS’je van vorig weekend hebben we geen van beiden nog gehoord of gezien, maar ik ben benieuwd wat dat gaat geven, het komende weekend.
Oef, het heeft nog eens deugd gedaan dit allemaal van me af te kunnen schrijven…

Ciao

15:06 Gepost door C-ke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

oeie oei lijkt me geen gezonde situatie :s

Gepost door: Anne | 18-10-05

Hallo zeg... Van arogantie gesproken, het is maar meer dan normaal dat je daardoor pissig word. Ik zou alvast het weekend niet vrezen want ik denk dat dit meer iets is waar Humpy en Dumpy moeten mee bezig zijn.
Die namen zijn gewoon nie te doen, hoe kom je er bij ???

Gepost door: justin | 19-10-05

@ Justin Gewoon, ineens noemde ik hen zo... Maar wij hebben voor elkaar ook de meest vreemde troetelnaampjes... bv Knoeziepoezie, Tjoepie...
We zijn nogal creatief op dat gebied.

Gepost door: c-ke | 19-10-05

De commentaren zijn gesloten.